A palesztinok szerint gyerekek is meghaltak Hán Juniszban

Palesztin jelentések szerint vasárnap reggel tízen meghaltak, több tucatnyian megsebesültek Hán Juniszban, amikor felrobbant egy ház.

Palesztin jelentések szerint vasárnap reggel tízen meghaltak, több tucatnyian megsebesültek Hán Juniszban, amikor felrobbant egy ház. A halottak többsége gyerek volt.

Azt is közölték, hogy tüzérségi lövedékek csapódtak be az Európai Kórház közelében, és több, az övezet középső részén fekvő menekülttábornál, valamint Gáza város keleti részén. A harcokban jelentősen megrongálódott a Gázai övezet legrégebbi és legnagyobb mecsetje, a Nagy Al-Omari Mecset. A térség  egyik legjelentősebb történelmi épületének megrepedtek az alapjai, megsemmisültek a belső csarnokok, de a minaretje sértetlen maradt. Az MTI által idézett izraeli hadsereg szerint a Hamász terrorista tevékenységre használta a mecsetet, terroristákat és egy alagút lejáratát is megtalálták.

Közben Katar, Egyiptom, Jordánia, Szaúd-Arábia, Törökország és a Palesztin Hatóság külügyminiszterei felszólították az Egyesült Államokat, hogy fokozza az Izraelre gyakorolt nyomást a tűzszünet érdekében. A külügyminiszterek csalódottságukat fejezték ki amiatt, hogy Washington megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali gázai tűzszünetről szóló határozatát.