Moszkva nem tervez további európai terjeszkedést – állítja Lavrov

Moszkva nem tervezi területe további bővítését Európában – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai védelmi miniszter korábbi szavaira reagálva.

Moszkva nem tervezi területe további bővítését Európában – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai védelmi miniszter korábbi szavaira reagálva. Lloyd Austin a minap azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin nem állna meg Ukrajnánál, ha győzne, és a következő állomás a Baltikum lenne.

Lavrov a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek írt kommentárjában azt mondta, hogy Austin kijelentései egy olyan embertől származnak, aki annak ellenére, hogy a Washington és Moszkva közötti kapcsolatokat elemző szakértőktől kap tanácsot, nem érti, hogy „Oroszországnak soha nem voltak és nem is lehetnek agresszív vagy terjeszkedő tervei”.

Az orosz miniszter szerint Oroszország azért indított háborút Ukrajna ellen, mert az ukránok „kiirtanak mindent, ami orosz”, miután az iskolákban és a hivatalos helyeken megszűnt az orosz nyelv használata.

(Guardian)