Az izraeli erők letartóztatták az Al-Sífa kórház főigazgatóját és több egészségügyi dolgozót

Az izraeli erők letartóztatták a gázai Al-Sífa kórház főigazgatóját több más egészségügyi dolgozóval együtt – számolt be az Al Jazeera.

Az izraeli erők letartóztatták a gázai Al-Sífa kórház főigazgatóját több más egészségügyi dolgozóval együtt – számolt be az Al Jazeera. A hírt elsőként a kórház osztályvezető főorvosa közölte az AFP hírügynökséggel. Az Izraeli Műsorszolgáltatási Hatóság szintén megerősítette Mohammad Abu Szalmija letartóztatásának tényét.

Az izraeli hadsereg már a kórház elfoglalása előtt azt állították, hogy a Hamász parancsnoki központként használja a Gázai övezet legnagyobb kórházát, igaz, erre vonatkozó bizonyítékokkal nem szolgáltak.

A kórházban novemberben horrorisztikus jelenetek játszódtak le, miközben az izraeli erők ostrom alá vették, és razziát is tartottak az egészségügyi komplexumban. Az Al Jazeera szerint orvlövészek napokon át lőttek bárkire, aki megpróbált átmenni a kórház egyik épületéből a másikba, ami nemzetközi felháborodást váltott ki.

Az Al-Sífa a gázai övezet közigazgatási szerveinek központjaként is működik. Az Egészségügyi Minisztérium illetékesei innen tartottak sajtótájékoztatókat, és a Hamász által vezetett gázai kormány Médiaügyi Minisztériuma is a kórházból működött.