Rovarirtó gyilkolt meg egy házaspárt egy egyiptomi hotelban

A brit pár 2018 augusztusában nyaralt Egyiptomban.

Egy hotelszobában szenvedett szén-monoxid-mérgezést egy brit pár egyiptomi nyaralásuk során – írja a Metro. A 69 éves John és a 63 éves Susan Cooper El-Gurdakában nyaralt 2018 augusztusában, azt követően lettek rosszul, hogy a szomszédos szobát ágyi poloskák elleni rovarirtóval kezelték.

A boncolás alapján a nő számára nyújtott kezelés elégtelen volt. Először nem kórházba, hanem egy egyszerűbb rendelőbe vitték, ez négyórás késést okozott az ellátásában.

A párt lányuk fedezte fel rendkívül rossz állapotban egy nappal a szomszédos lakosztály fertőtlenítése után. „A családunk még mindig nehezen tudja felfogni, min mentünk keresztül azon a napon, és úgy érezzük, ennek sosem lett volna szabad megtörténnie” – nyilatkozta Kelly Ormerod a bíróság előtt.

Egyes országokban a Lambda nevű növényvédő szert néha egy másik anyaggal, diklór-metánnal hígítják, amely a szervezetben szén-monoxid-mérgezést idézhet elő.

Háromnapos vizsgálatot követően Dr. James Adeley, Lancashire megye vezető halottkémje arra jutott, a házaspár halálát a diklór-metán belélegzése, illetve az azáltal előidézett szén-monoxid-mérgezés okozta.

Egy német turista elmondása alapján a Cooperékével szomszédos szobából nem sokkal korábban ágyipoloska-fertőzést jelentettek. Dominik Bibi látta, ahogy a személyzet kifüstölte a szobát, és ragasztószalagokkal zárta le az ajtókat. A két lakosztálynak volt egy közös, zárt ajtaja.

A tragédia reggelén a pár nem érkezett reggelizni, ezért lányuk, aki külön szobában volt, felment hozzájuk. Apja öklendezve nyitott ajtót, anyja az ágyon feküdt hajában hányással. A szobában furcsán nehéz volt a levegő.

Két orvos érkezett, de Ormerod szerint pánikoltak. A pár életét vesztette, lányuk pedig arra gyanakodik, hogy egyes szerveiket eltávolították.