Libanoni zászlóba burkolva temették el a Reuters videósát

Egy újságíró meghalt, hat másik pedig megsebesült Libanonban, miután pénteken izraeli tüzérségi találat ért egy újságírókból álló csoportot.

Egy újságíró meghalt, hat másik pedig megsebesült Libanonban, miután pénteken izraeli tüzérségi találat ért egy újságírókból álló csoportot. Az ágyúzás során Issam Abdallah, a Reuters videósa vesztette életét. A történtekre az izraeli katonai szóvivő, Richard Hecht alezredes azt mondta az Associated Pressnek szombaton: „Tisztában vagyunk a Reuters újságírójával történt incidenssel, és vizsgáljuk. Bár nem erősítette meg, hogy az újságírókat izraeli lövedékek találták volna el, de „tragikusnak” nevezte az esetet, és hozzátette: „Nagyon sajnáljuk a halálát”.

Szombaton Issam Abdallah-t szülővárosában helyezték örök nyugalomra egy temetési menetben, amelyen több száz ember vett részt – számolt be az Euronews.

Abdallah holttestét libanoni zászlóba burkolva hordágyon vitték déli városának, Khiamnak az utcáin, családja otthonától a helyi temetőig.

Houssam Shbaro / ANADOLU / AFP

A temetésen több tucat újságíró és libanoni törvényhozó vett részt.

A libanoni külügyminisztérium közben felkérte Bejrút ENSZ-képviseletét, hogy tegyen feljelentést Izrael ellen a pénteki incidens miatt, „a vélemény- és sajtószabadság elleni bűncselekménynek” nevezve azt.