Fehér Ház: Biden nem látott képeket lefejezett gyerekekről

Joe Biden amerikai elnök szerdán az Egyesült Államok zsidó vezetőinek kerekasztal-beszélgetésén szólalt fel, ahol egyebek mellett arról is beszélt, hogy „gyerekeket lefejező terroristákról” látott képeket.

Joe Biden amerikai elnök szerdán az Egyesült Államok zsidó vezetőinek kerekasztal-beszélgetésén szólalt fel, ahol egyebek mellett arról is beszélt, hogy „gyerekeket lefejező terroristákról” látott képeket. A Hamász terrorszervezet szombat reggeli támadása a Nova Fesztivál és Szderot kisváros mellett három kibucot, Nir Ozt, Be’erit és Kfar Azzát érintette a legsúlyosabban. A gázai határ közelében fekvő kibucokban rendezett mészárlásban a Hamász terroristái a tudósítások szerint negyven csecsemőt gyilkoltak meg, volt, akinek a fejét is levágták.

A csecsemők lefejezéséről szóló értesüléseket az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egyelőre nem erősítette meg. A BBC megkereste a Fehér Házat, hogy tisztázza Biden megjegyzéseit. Kiderült, hogy az amerikai elnök nem látott ilyen felvételeket, kijelentésével csupán az Izraelből érkező jelentésekre utalt.