Mark Milley: Korai lenne azt állítani, hogy az ukrán ellenoffenzíva kudarcot vallott

Az ukrán offenzíva körülbelül 90 napja kezdődött.

Az ukrán offenzíva körülbelül 90 napja kezdődött. Lassabban zajlik az előrehaladás, mint ahogy azt tervezték. De ez a különbség egy papíron megtervezett háború, és egy valódi háború között – mondta Mark Milley amerikai tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a BBC-nek. Itt valódi emberekről, való járművekről beszélünk, amelyek valódi aknamezőkön haladnak át, a halál és a pusztulás valódi – tette hozzá.

A tábornok szerint az ukránoknak még mindig van körülbelül 30-45 napjuk, az időjárástól függően, hogy eredményeket érjenek el. – Tehát az ukránok nem végeztek. Ez a csata nem fejeződött be – hangsúlyozta Mark Milley, aki szerint még korai lenne értékelni az ellenoffenzívát. Szerinte fontos részsikereket elértek az ukránok.

Az kétségtelen, hogy a tél közeledtével egyre nehezebb lesz szárazföldi harci cselekményeket indítani, mert az eső és a sár ezt lehetetlenné fogja tenni. Ettől függetlenül – húzta alá Mark Milley – jelenleg még túl korai azt állítani, hogy ez az offenzíva kudarcot vallott vagy nem.

CELAL GUNES / ANADOLU AGENCY / AFP