Épülő toronyházat ért dróntámadás az éjszaka Moszkva központjában

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester szerint drón csapódott be egy épülőfélben lévő épületbe az orosz főváros központjában.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester szerint drón csapódott be egy épülőfélben lévő épületbe az orosz főváros központjában. Két szemközti épületen több ablak betört, és a mentőszolgálat dolgozik a környéken – tette hozzá.

A légvédelem két drónt is lelőtt a moszkvai régió Mozhaisk és Himki kerületeiben – közölte az esettel kapcsolatban a védelmi minisztérium.

Áldozatokról nem érkezett jelentés, és az sem derült ki, hogy ki hajtotta végre a támadást, de az orosz hatóságok „a kijevi rezsim újabb terrortámadási kísérletének” minősítették az esetet.

A támadás után szerdán kora reggel felfüggesztették a moszkvai repülőterekre és a repülőterekről induló járatokat. Erre az intézkedésre az elmúlt napokban többször is sor került.

Ez volt a hatodik egymást követő éjszaka, amikor légitámadások érték Oroszország fővárosi régióját – mutatott rá az AFP hírügynökség.

A drónt, amely a Moszkva City komplexumban épülő épületet találta el, elektronikus hadviselési rendszerekkel semlegesítették – közölte a védelmi minisztérium. A drón eszerint elvesztette az irányítást és az épületnek ütközött.

Az amerikai külügyminisztérium a lelőtt drónokról szóló jelentésekre reagálva közölte, hogy Washington nem bátorítja a dróntámadásokat Oroszországban.

Szintén az éjszaka folyamán három idős ember halt meg orosz lövésektől a kelet-ukrajnai Liman város közelében – közölték ukrán tisztségviselők.

(BBC)