Határmenti orosz megyéket és megszállt ukrajnai területeket lőtt orosz források szerint az ukrán hadsereg

Ukrán tüzérségi és dróntámadásokról is beszámoltak vasárnap orosz vezetők az MTI tudósítása szerint.

Ukrán tüzérségi és dróntámadásokról is beszámoltak vasárnap orosz vezetők az MTI tudósítása szerint.

Az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod és Rosztov megye elleni dróntámadásokról és azok elhárításáról a két régió vezetője beszélt. Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója közölte, hogy az orosz légvédelem 12, a régióval azonos nevű székváros felé tartó légi célpontot semmisített meg. Az orosz védelmi minisztérium három lelőtt ukrán drónról írt. A kormányzó 156 ukrán tüzérségi csapásról is besázmolt.

Vaszilij Golubev, Rosztov megye kormányzója azt közölte, hogy a rádióelektronikus hadviselés eszközei a kameszki katonai bázis területén két, Novosahtyinszktól északra pedig egy ukrán kamikaze drónt kényszerített földre.

A nap folyamán egyébként ukrán drón találta el a pályaudvar épületét Kurszk belvárosában, aminek következtében öt ember könnyebben megsérült, és Moszkva közelében is földre kényszerítettek egy repülőszerkezetet. Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területeken is több településről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint az ukránok előző nap a fronton elszenvedett vesztesége meghaladta a 600 főt. Mint mondta, a legtöbben, több mint 280-an közülük a Donyeckért folytatott harcokban estek el.