Hatalmas robbanás Moszkva mellett, teljes evakuálást rendeltek el

Robbanás történt a Moszkva melletti Szergijev Poszadban lévő Zagorszkij optikai és mechanikai üzem területén, az üzem közelében lévő több házban is kirobbantak az épületek ablakai – írta az Index a TASZSZ jelentése alapján.

Robbanás történt a Moszkva melletti Szergijev Poszadban lévő Zagorszkij optikai és mechanikai üzem területén, az üzem közelében lévő több házban is kirobbantak az épületek ablakai – írta az Index a TASZSZ jelentése alapján. A város az ukrán határtól távolabb, Moszkvától mintegy 70 kilométerre található.

„A robbanás a Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzem területén történt a kazánház körül. A robbanáshullámtól a város különböző kerületeiben lévő több házban is kitörtek az ablakok” – közölte az orosz katasztrófavédelem. A TASZSZ szerint teljes evakuációt rendeltek el, bejelentették az összes épület és üzem kiürítését, beleértve a bérelt épületeket is. Andrej Vorobjov moszkvai területi kormányzó közölte, hogy a vészhelyzet helyszínére utazott.

A Novosztyi Moszkvi legfrissebb Telegram-bejegyzésében már 31 sérültről ír, akik közül hárman súlyos sérüléseket szenvedtek és kórházba szállították őket. A romok alatt további emberek lehetnek. A robbanás hatását két kilométeres körzetben is érezni lehetett. Információik szerint a robbanás egy 40×40 méteres hangárban történt, amelyet pirotechnikai eszközök tárolására használtak, a robbanás következtében azonban teljesen megsemmisült.

A detonáció oka az előzetes vizsgálat szerint a technológiai folyamatok megsértése volt. Hírügynökségi jelentések szerint a hatóságok kizárták a dróncsapás lehetőségét.