Újabb dróntámadás érte Moszkvát

Több Moszkvát célzó drónt lőtt le kedden hajnalban az orosz légvédelem.

Több Moszkvát célzó drónt lőtt le kedden hajnalban az orosz légvédelem. Ezek közül az egyik ugyanabba a toronyházban csapódott be, amelyiket már hétfőre virradó éjjel is találat ért. A Reuters egy videófelvételre hivatkozik, amelynek tanúsága szerint az épület üveghomlokzata több négyzetméteren megrongálódott.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester közlése szerint a Moszkva Sziti épületét a huszonegyedik emeletén érte találat, itt az üvegezés százötven négyzetméteren semmisült meg. Az épületben kormányzati hivatalok is működnek.

Augusztus 1-jén éjjel meghiúsult a kijevi rezsim terrortámadási kísérlete, amelyet halálos drónokkal követtek el moszkvai és Moszkva környéki célpontok ellen

– értelmezte a helyzetet az orosz védelmi minisztérium a hivatalos Telegram-csatornáján.

Boris Alekseev / ANADOLU AGENCY / AFP – A megtámadott felhőkarcoló Moszkva központjában.

Személyi sérülés, haláleset a híradások szerint nem történt. A közleményből kiderült viszont, hogy két drónt a városközponttól nyugatra fekvő külvárosokban lőttek le. A lezuhanó drónok maradványait műszaki szakértői vizsgálatra küldik – idézte az orosz katasztrófavédelem közleményét a TASZSZ.

A Vnukovói repülőtér, vagyis a főváros három nagy reptere közül az egyik átmenetileg le is állt, bár azóta újra működik.

Volodimr Zelenszkij ukrán elnök vasárnap arról beszélt: elkerülhetetlennek tartja, hogy a háború átterjedjen Oroszországra. Vasárnap éjjel aztán három drónt lőttek le Moszkva felett, igaz, Ukrajna nem ismerte el a felelősségét ezekért a támadásokért.

A keddi legalább az ötödik alkalom idén május óta, hogy harci drónok érték el az orosz fővárost. Akkor két drón zuhant a Kremlre. Moszkva egyébként több mint ötszáz kilométerre van az ukrán határtól.

(Reuters, The Guardian)