Egy magyar nő tíz napon át bujkált az emberkereskedők elől egy houstoni reptér mosdóiban

Kórházba szállítását követően sem árulta el, hogy miket kellett átélnie a megmenekülése előtt.

Emberkereskedelem áldozata lehetett az az 52 éves magyar nő, aki június elején tíznapon át bujkált egy houstoni reptér mosdóiban – vette észre a Houston Airports beszámolóját a Telex.

A nőre június 2-án vetült először figyelem, amikor egy férfi felhívta a repteret azzal a problémával, hogy eltűnt az anyja. A férfi elmondása szerint a nő május 28-án repült Lubbockból Houstonba, de már napok óta nem hallott felőle. A hívást fogadó reptéri munkatársnak, Monica Phillipsnek eleve gyanús volt, hogy a férfi csak öt nap elteltével kezd csak az anyja után kérdezősködni, de az is magáért beszélt, hogy a telefonáló nem volt hajlandó eltűnt személyként bejelenteni a nőt.

Öt nap elteltével Phillips aztán bele is botlotta reptéren egy nőbe, aki az ottani rendőrökkel próbált beszélni. Bár csak magyarul beszélt, sikerült kideríteni, hogy a neve ugyanaz, amit a telefonáló férfi is mondott korábban. Utóbbit azonban már nem érték el a hatóságok a korábbi telefonszámán.

Egy magyarul szintén tudó személy segítségével kiderítették azt is, hogy nő két férfivel utazott Lubbockból Houstonba, a korábban elmondottaknak megfelelően május 28-án, innen pedig állítólag Európába mentek volna, de amikor leszálltak a Bush reptéren, a nő el tudott szakadni tőlük, majd tíz napig bujkált, mielőtt rátaláltak volna.

Bujkálása ideje alatt a teljesen legyengült, ezért kórházba szállították. Azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy miken ment keresztül.