Szemben a hőséggel – így néz ki a világ kánikulában

Fotógalériánkban az elmúlt hónap leglátványosabb képeit gyűjtöttük össze a tomboló nyárról és következményeiről: aszályról, folyók kiszáradásáról, az emberek hűsítő próbálkozásairól.
CFOTO / Future Publishing / Getty Images - Frissen készített jégkockákat hordanak egy jéggyárban Hangzhouban, Zhejiang tartományban, Kínában 2023. július 11-én.
Radzses Kumar Szingh / AP / MTI - Hőségtől szenvedő édesapját legyezi egy lány az észak-indiai Uttar Prades államban fekvő Ballia körzeti kórházában 2023. június 19-én.
Christopher Furlong / Getty Images - Légifelvétel a Woodhead Reservoir alacsony vízszintjéről 2023. július 3-án Glossopban, Angliában.
Roberto Pfeil / DPA / Getty Images - A város vizes zsákokkal próbálja megsegíteni a Rajna körúti fáit Kölnben, Németországban a jelenlegi magas hőmérséklet mellett. A hétvégére rekordhőmérsékletre számítanak a meteorológusok.
Patricia DE MELO MOREIRA / AFP - Gyerekek fociznak egy szökőkútban a lisszaboni Torel kertben 2023. július 8-án.
Nabil al-Dzsurani / AP / MTI - Haltetemeket szűr ki az al-Ezz folyóból egy halász a délkelet-iraki Mejszán kormányzóságban 2023. július 6-án. Az illetékes vízügyi hatóságok szerint a napokban három tonna hal pusztult el a tartós csapadékhiány miatt rohamosan apadó folyóban.
stringer / ImagineChina / AFP - Fényvédő esernyőt viselő turisták Pekingben, Kínában, 2023. július 5-én.
David Canales / SOPA Images / LightRocket / Getty Images - Traktorok keringtek Madrid belvárosának utcáin Spanyolország különböző részeiről. A mezőgazdasági és állattartó telepek termelési költségeinek emelkedése és a szárazság miatt.
Marcos del Mazo / LightRocket / Getty Images - A turisták és a helyiek élvezik a forró nyári napot a zsúfolt El Postiguet strandon Alicanteban, Spanyolországban. Az Állami Meteorológiai Szolgálat piros figyelmeztetést aktivált a hőhullám okozta magas hőmérséklet miatt, amely egyes területeken akár 45 Celsius-fokig is megemelkedik.
CFOTO / Future Publishing / Getty Images - Légifotón a Xiaolangdi-tározó látható víz- és homokszállítás közben Luoyangban, Henan tartományban, Kínában, a Sárga-folyó tározójának területén a vízszint rohamosan csökken.
Luis Soto/SOPA Images / LightRocket / Getty Images - Gyermekek játszanak Madrid Rio városi strandján.
Spencer Platt / Getty Images / AFP - Egy nő esernyővel sétál egy forró délutánon Manhattanben 2023. július 6-án New Yorkban.
an Woitas / Getty Images - Kiszáradó földek 2023. június 29-én Szász-Anhaltban.