Amputálni kellett egy nő lábát, miután a mozgójárda maga alá gyűrte egy thaiföldi repülőtéren

Rémálomba illő történet.

Rémálomba illő baleset történt csütörtökön egy thaiföldi repülőtéren.

Az AP hírügynökség tudósítása szerint egy 57 éves thaiföldi állampolgárságú utas épp becsekkolni ment a bangkoki Don Müang nemzetközi repülőtéren, amikor a kettes számú terminálon a mozgójárda bedarálta az egyik lábát, amit később amputálni kellett.

Miután kórházba szállították a nőt és kiderült, hogy a végtagját el kell távolítani, azt kérte, szállítsák át egy másik intézménybe, hátha vissza lehet valahogy csavarozni azt.

A közösségi oldalakon keringő fotókon jól látható, hogy a mozgójárda maga alá gyűrte az utas lábát.

Karun Thanakuljeerapat, a reptér igazgatója sajtótájékoztatóján azt mondta, szörnyen sajnálják a történteket és biztosítanak mindenkit afelől, hogy hasonló nem fog többet megesni. Közölte, a nő balesetből adódó ellátásának költségeit átvállalják és nyitottak a tárgyalásra további kompenzációk ügyében is.

Kérdésre válaszolva elmondta, minden nap megvizsgálják a mozgójárdát és havonta alaposabb vizsgálatnak is alávetik azt. Most lezárták a területet és mérnökök fognak részt venni a vizsgálatban annak érdekében, hogy kiderüljön, mi okozta a balesetet.

A mozgójárdát a japán Hitachi gyártotta és 1996 óta üzemelt a reptéren. Az eredeti tervek szerint 2025-ben cserélték volna le.