Bebörtönözte mozgássérült férjét, a pénzét herdálta, miközben annak ápolójával volt viszonya

A feleség és szeretője jóformán bebörtönözve tartotta a mozgássérült férfit.

Nemcsak megcsalta és elköltötte férje pénzét, de teljes összeesküvést talált ki egy brit nő, hogy férjét kiforgassa mindenéből, számol be a Metro. A negyvenkilenc éves Sarah Somerset-How tíz éven keresztül 2010 és 2020 között élt vissza mozgássérült férje kiszolgáltatottságával, annak örökségéből sok ezer fontot fehérneműkre, a szerető DJ-felszerelésére és hitelkártyák törlesztésére költött, miközben a férj ápolójával, az ötvenéves George Webb-bel volt viszonya. A páros gyakorlatilag éheztette a gondjaikra bízott férfit, akit úgy élt saját otthonában, mint egy börtönben.

A sértett diplomás, magasan képzett férfi, ugyanakkor egészsége születése óta rossz: agyi bénulásban szenved, szinte teljesen vak, és ágyhoz kötötten él, huszonnégy órás ellátásra szorul. Ennek ellenére a vádlottak a vád szerint csak heti egyszer engedték zuhanyozni, és előfordult, hogy egy teljes éven keresztül nem mosták meg a fogát. Enni legtöbbször chipset és szendvicset kapott, azt sem túl sokat, a feleség pedig közben azon fáradozott, hogy a sértettet teljesen kirakják a családból. A férfi végül úgy menekült meg a kínzástól, hogy sikerült egy barátját beavatnia a történtekbe, aki riasztotta a férfi szüleit. Ők bevonták a rendőrséget és a szociális szolgálatot, akik egy mentőakciót szerveztek a férfi kiszabadítására, ami a bíróság előtt elhangzottak szerint zavarba ejtően hasonlított egy túszmentésre.

A feleség és az ápoló rabszolgatartás, csalás, lopás, valamint rossz bánásmód miatt áll bíróság előtt, sőt, a férfi egy másik vádpont szerint egyszer egy cipővel ütötte meg gondozottját. A sértett képviselői szerint a férfit tárgyként kezelték, és csak annyira gondozták, hogy még épp életben maradjon, mindezt pedig szántszándékkal tették, hiszen szükségük volt a férfire, hogy bevételeik megmaradjanak. Hogy ne tudódjon ki a helyzet, a két vádlott nem engedte, hogy bárki meglátogassa a férfit, még telefonon is csak úgy beszélhetett bárkivel, ha egyikük jelen volt. A tíz éves periódus alatt, amíg a bántalmazás tartott, tizenkétezer fontot költöttek el a sértett vagyonából – már amellett a havi négyezer font mellett, amit a sértett a gondozónak fizetett.

A két vádlott minden vádpontot tagad.