Börtönbe mehet a kínai férfi, aki bosszúból halálra rémítette szomszédja csirkéit

Egészen új szintre emelte a szomszédok közti viszály fogalmát egy kínai férfi, aki 1100 csirke halálát okozta pusztán azért, mert haragudott a szomszédjára.

Egészen új szintre emelte a szomszédok közti viszály fogalmát egy kínai férfi, akit börtönbüntetésre ítéltek tettéért: 1100 csirke halálát okozta pusztán azért, mert haragudott a szomszédjára.

A CNN cikkében Guként hivatkoznak az elkövetőre, aki csúcsra járatta a bosszút szomszédja kárára. A Hunan tartománybeli Hengyang megye egyik településén lakó két fél között 2022 áprilisában mérgesedett el a viszony, amikor a szomszéd kivágatta Gu fáit. A férfi bosszúból éjjel beosont szomszédja csirkefarmjára egy zseblámpával, és a villogó fénnyel ijesztgetni kezdte az állatokat. A pánikba esett csirkék egymást taposva menekültek, ötszáz állat pusztult el a tülekedés során. A férfit elkapták, felelősségre vonták, és 3000 jüanos (150 ezer forintos) büntetést szabtak ki rá.

Gu azonban túlságosan rákapott a bosszúállásra, és újra beosont csirkéket ijesztgetni: a második alkalommal már 640 állat halálát okozta ugyanazzal a zseblámpás módszerrel. Ezúttal azonban már nem úszta meg pénzbírsággal: a bíróság megállapította, hogy majdnem 14 ezer jüanos (közel 700 ezer forintos) kárt okozott a több mint 1100 csirke halálával a szomszédjának. Gu a bíróságon megbánást mutatott, így végül a hat hónap börtön helyett egy év próbaidőt kapott, ám ha ismét csirkéket ijesztget, azonnal börtönbe küldik.