Meneküléstől a megsemmisülésig – a kegyetlen háború első éve képekben

2022. február 24-én indított támadást Oroszország Ukrajna ellen. Az azóta eltelt egy évben több mint egymillióan menekültek el Ukrajna területéről, a fegyveres konfliktus több ezer civil áldozatot követelt, de a harc tovább folytatódik. A háború első 12 hónapjának legerősebb képeit galériában gyűjtöttük össze.
Dimitar Dilkoff / AFP - 2022. március 5-én egy kiürítési vonatra várnak emberek Kijev központi pályaudvarán. Több mint 1,2 millió ember menekült Ukrajnából a szomszédos országokba azóta, hogy Oroszország február 24-én megindította invázióját.
Anastasia Vlasova / Getty Images - Egy bevásárlóközpont rakétarobbanás után 2022. március 23-án Kijevben, Ukrajnában.
Aris Messinis / AFP - Egy idős nő Liszicsanszk városában, miután egy tüzérségi párbaj után szétlőtték a házát 2022. június 11-én.
Dimitar Dilkoff / AFP - Ukrán tüzérek lőnek egy állást a frontvonalon Bahmut város közelében, a kelet-ukrajnai Donyeck régióban.
Chris McGrath / Getty Images - Katonai orvosok dolgoznak az ukrán hadsereg egy tagján repesz- és égési sérülésekkel egy frontvonali tábori kórházban 2022. december 0-én az ukrajnai Bahmut mellett.
Dimitar Dilkoff / AFP - Egy katona egy ismeretlen ukrán katona maradványait nézi, akit a donyecki régióban található Shandrigolovo közelében találtak a terület felszabadítása után 2022. október 16-án.
Dimitar Dilkoff / AFP - Családtagok gyászolnak Anton Szavickij ukrán katona temetési szertartásán a kijevi régióban található Bucsában 2022. augusztus 13-án.
Taras Ibragimov / Suspilne Ukraine / JSC "UA:PBC" / Global Images Ukraine / Getty Images - Tűzoltók dolgoznak egy rakétatámadás után Dnyipróban 2023. január 14-én.
Aris Messinis / AFP - Egy sebesült nőt ápolnak ukrán katonák egy tüzérségi párbaj során Liszicsanszk városában, a kelet-ukrajnai Donbász régióban 2022. június 11-én.
Ed Jones / AFP - Grigorij és felesége, Okszana összeölelkezik, amikor egy év után először találkoznak, miután elmenekültek az oroszok által megszállt Mikhailivkából.
Aris Messinis / AFP - Egy férfi holmikat hoz el egy égő házból, miután 2022. március 4-én ágyúztak a Kijev melletti Irpin városában.
Yasuyoshi Chiba / AFP - Egy ukrán katona egy orosz rakétát néz, amely leesett egy mezőn a kelet-ukrajnai Bohodarove határában 2022. április 25-én.
Christopher Furlong / Getty Images - Légifelvétel az Irpinért és Bucsáért vívott csaták áldozatainak sírjairól az irpini temetőben 2022. május 16-án.
Dimitar Dilkoff / AFP - Egy ukrán rendőr áll egy iskola tornatermében, miután visszafoglalták Harkiv városát az orosz hadseregtől 2022. május 13-án.
Chris McGrath / Getty Images - Irpin és Bucsa lakói egy lerombolt hídon keresztül menekülnek a harcok elől 2022. március 10-én.
Celestino Arce / NurPhoto / Getty Images - Egy ukrán katona sétál egy lerombolt istállóba, Zaporizzsja tartomány frontvonala közelében.
Oleg Pereverzev / Global Images Ukraine / Getty Images - Helyi lakosok pakolják autójukkal egy bombatámadásban megsemmisült lakóház előtt 2022. április 5-én az ukrajnai Borogyankában.
Mykola Tys / SOPA Images / LightRocket via Getty Images - Egy férfi búcsúzik a Lengyelországba tartó vonaton ülő családjától Lviv (Lemberg) városában.