Internetes keresése buktatta le a massachusettsi feleséggyilkost

A férfi kiguglizta, hogyan kell feldarabolni egy holttestet.

Óvadék nélkül előzetes letartóztatásba helyezték az a massachusettsi férfit, akinek a feleségét még szilveszterkor látták utoljára. A 47 éves Brian Walshe ellen kedden emelt vádat az ügyészség, miután egy szeméttelepen olyan tárgyakat találtak, amelyeken rajta volt a 39 éves, háromgyerekes asszony DNS-e. A tárgyak között egy fémfűrész és egy metszőolló is előkerült – számolt be a Reuters.

A férfi ártatlannak vallotta magát a quincy-i kerületi bíróságon. Az eljárás kezdetén azonban már házi őrizetét töltötte egy másik ügy miatt. A férfi még 2021-ben ismerte el, hogy eladta Andy Warhol festményeinek több hamisítványát. A másolatok olyan festményekről készültek, amelyeket korábbi barátjától tulajdonított el, ám azokat soha vissza nem adta.

A férfit január 8-án vették őrizetbe, miután kiderült, hogy félrevezette a felesége eltűnése ügyében nyomozó rendőrséget. A nyomozás akkor kezdődött, miután a washingtoni munkaadója, egy ingatlancég január 4-én bejelentette az asszony eltűnését.

Lynn Beland helyettes kerületi ügyész elmondta, Brian Walshe eredetileg azt vallotta a nyomozóknak, hogy a felesége január 1-jén reggel elhagyta a massachusettsi Cohassetben található otthonukat. Állítása szerint az asszony telekocsival indult a repülőtérre, hogy Washingtonba menjen dolgozni.

A nyomozók erre nem találtak bizonyítékot, arra viszont az ügyész szerint igen, hogy a férfi holttetst feldarabolására és eltüntetésre vonatkozó kereséseket hajtott végre az interneten. A keresési előzményei között állítólag szerepelt például, hogy „kidobhatom-e a testrészeket?”, illetve

10 módja annak, hogyan szabadulj meg egy holttesttől, ha tényleg szükséged van rá.

A helyettes kerületi ügyész azt is közölte, hogy Walshe a felesége eltűnésének másnapján elment egy háztartási áruházba, ahol tisztítószereket és baltát vásárolt. Biztonsági kamerák felvételei és a telefonja adatai arra utaltak, hogy január 3-án különböző helyszíneken szemeteszsákokat dobott ki kukákba.

Néhány zsákot ezek közül ugyan már időközben elvittek és elégettek, de a kerületi ügyész szerint tíz zsákban így is vérrel szennyezett tárgyakat találtak, valamint egy fűrészt. Előkerült továbbá Ana Walshe koronavírus elleni oltási kártyája és egy pár csizma is, amelyet utoljára viselt.