Zelenszkij a CIA segítségével úszott meg két merényletet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a CIA-nak köszönhetően úszott meg legalább két ellene irányuló merényletkísérletet - erről ír az rtl.hu.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a CIA-nak köszönhetően úszott meg legalább két ellene irányuló merényletkísérletet – erről ír az rtl.hu. Ez az információ Chris Whipple amerikai író új könyvében szerepel, amely Joe Biden elnökségével foglalkozik.

Whipple információi szerint Bill Burns CIA-igazgató még az orosz támadás előtt találkozott titokban Zelenszkijjel Kijevben, hogy „szembesítse a valóssággal” az ukrán elnököt, aki akkor még nem tartotta valószínűnek, hogy Moszkva támadást indítana Ukrajna ellen. A könyv szerint Joe Biden amerikai elnök utasította Burnst, hogy osszon meg „pontos részleteket a tervekről”, ami Whipple szerint „azonnal felkeltette Zelenszkij érdeklődését”. Burns olyan részletes hírszerzési információkat osztott meg Zelenszkijjel, hogy azok alapján az ukrán elnök biztonsági erői „két különböző orosz merényletkíséretet is meg tudtak akadályozni”.