Újabb orosz milliárdos halt meg rejtélyesen, azaz kiesett egy hotelablakból

A politikus egyik útitársa is elhunyt pár napja.

Indiai és orosz híroldalak információi alapján ír arról az rtl.hu, hogy szombaton egy rajagadai hotel előtt vérbe fagyva találták Pavel Antov Genrikovicsot, a Vlagyimir Standard húsipari vállalat alapítóját.

A 65 éves milliárdos, aki Putyin kormánypártja, az Egységes Oroszország politikusa és a leggazdagabbnak tartott orosz képviselő, több orosz üzlettársával Indiában üdült, amikor tisztázatlan körülmények között kiesett harmadik emeleti szobája ablakán.

Ráadásul pár nappal korábban, december 22-én Antov egyik útitársa, a 61 éves Vlagyimir Bidanov is elhunyt: a férfit szobájában eszméletlenül találták üres borosüvegek között, kórházba szállítás közben meghalt, állítólag infarktus végzett vele.

Az indiai rendőrség egyelőre nem talált az esetek közt összefüggést, vagy bűncselekményre utaló körülményt.

A Telex felidézi, hogy Daily Mail szerint júniusban Antov bírálta a háborút, kritizálta a civil áldozatokat követelő Kijev elleni légicsapásokat, azt írta: „Az igazat megvallva, rendkívül nehéz ezt másnak nevezni, mint terrornak.” Később törölte bejegyzését, amiért bocsánatot is kért, azt állítva, hogy az „szerencsétlen félreértés” és „technikai hiba” volt.