Megfigyelési eljárás alá vonta Magyarországot az Európa Tanács

Rendszeresen jönnek majd hazánkba, hogy kiértékeljék a kormány munkáját.
Kapcsolódó cikkek

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése megszavazta, hogy teljes körű megfigyelési eljárás alá vonják Magyarországot, jogállamisági problémák miatt, írja a Telex.

A lap cikke szerint jelenleg 10 országban zajlik hasonló megfigyelési folyamat. Ezek Albánia, Örményország, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Georgia, Moldova, Lengyelország, Szerbia, Törökország, és Ukrajna, azaz a többségük nem is EU-tagállam, csak az Európa Tanács tagja.

A közgyűlésben a Magyarországgal kapcsolatban felmerült problémák között volt

A megfigyelés azt jelenti, hogy az Európa Tanács szakértői rendszeresen Magyarországra látogatnak majd, ahol különféle hatóságokkal együttműködve állapítják meg, hazánk mennyire tartja tiszteletben az Európa Tanács kötelezettségvállalásait.

A Fidesz azzal reagált, hogy politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen, és a nemzetközi baloldal valótlanságok alapján támadja Magyarországot. Ennek pedig az az oka, hogy

a kormány sikeres, kereszténydemokrata politikát folytat, nem enged az illegális migráció kérdésében és a szankciók felülvizsgálatát követeli.