Kim Dzsongun szombat reggel is rakétázással tesztelte az amerikaiak, a japánok és a dél-koreaiak idegeit

Tengerbe lőtt a diktátor.
Kapcsolódó cikkek

Észak-Korea szombat reggel rakétakísérletet hajtott végre; a japán védelmi minisztérium és parti őrség jelentései szerint a ballisztikus rakéta a Japán-(Keleti)-tengerbe csapódott.

A két rakéta 50 kilométeres magasságban szállt, az egyik 350, a másik 400 kilométeres távolságot tett meg.

A japán NHK állami televízió tudósítása szerint a rakéták a szigetország kizárólagos gazdasági övezetén kívül zuhantak a tengerbe.

Az amerikai katonaság nyilatkozatban közölte, hogy észlelték a kilőtt rakétákat, azok ugyanakkor „nem jelentenek közvetlen veszélyt amerikai személyzetre, területre vagy az Egyesült Államok szövetségeseire”, és „az Egyesült Államok elköteleződése a Koreai Köztársaság és Japán védelme iránt továbbra is megingathatatlan”.

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor alighanem arra reagált sajátosan, hogy a Koreai-félsziget keleti partjánál péntek óta hadgyakorlatozik Dél-Korea, az Egyesült Államok és Japán.

Észak-Korea szerdán és csütörtökön is ballisztikus rakétát lőtt ki, utóbbit azt követően, hogy Kamala Harris amerikai alelnök szerdán befejezte térségbeli látogatását, ahol élesen bírálta Phenjan fegyverkezési programját.