Már menekül is a lakosság a orosz kézen lévő Kupjanszkból

Korábban már megírtuk, hogy Harkiv megyében meglepetésszerű ellentámadást hajt végre az ukrán hadsereg.

Korábban már megírtuk, hogy Harkiv megyében meglepetésszerű ellentámadást hajt végre az ukrán hadsereg. Nyugati és orosz elemzők is egyetértenek abban, hogy ennek az offenzívának a célpontja Kupjanszk városa, amely a Kelet-Ukrajna felé tartó orosz szállítmányok szempontjából kulcsfontosságú helyszín.

Vitalij Gancsev, az orosz megszállók által kinevezett kupjanszki városvezető most felszólította a nőket és a gyerekeket, hogy az ukrán erők közeledése miatt hagyják el a lakóhelyüket.

Ma olyan helyzet alakul ki Kupjanszkban, hogy kénytelenek vagyunk gondoskodni a lakosság, legalább a gyerekek, nők evakuálásáról, mert a várost folyamatosan terror fenyegeti, és rakétatámadások az ukrán fegyveres erők részéről, akik még mindig nem tettek le a város infrastruktúrájának lerombolásáról

– értelmezte a kialakult helyzetet a oroszok által a város élére ültetett Gancsev csütörtökön.

Szerinte a probléma nemcsak a várost, de a teljes kupjanszki járást és az iziumi járást is érint. Ezeken a helyeken az ukrán ellentámadások szerint „nagyon súlyos anyagi és erkölcsi károkat” okozott a lakosságban.

Az ukrán fél a CNN-nek egyelőre nem kívánta kommentálni az északkelet-ukrajnai offenzívát, azt írják, hogy a földrajzi helymeghatározással ellátott felvételek igazolni látszanak az ellentámadás tényét.