Egy hadihajót semmisítettek meg az oroszok szerint az odesszai kikötőben

Egy dokkban álló ukrán hadihajót és egy amerikai Harpoon hajóelhárító rakétákat tároló raktárt semmisített meg az odesszai kikötő hajójavító üzemére manőverező robotrepülőgépekkel mért orosz csapás, közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnap.

Egy dokkban álló ukrán hadihajót és egy amerikai Harpoon hajóelhárító rakétákat tároló raktárt semmisített meg az odesszai kikötő hajójavító üzemére manőverező robotrepülőgépekkel mért orosz csapás, közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnap. A tábornok megjegyezte, hogy a szombaton végrehajtott támadás üzemképtelenné tette az ukrán haditengerészet hajójavító és korszerűsítő vállalatának kapacitásait.

A moszkvai elismerés egy nappal azt követően történt, hogy Hulusi Akar török védelmi miniszter szombaton orosz tisztségviselőkre hivatkozva azt mondta, Oroszország tagadta, hogy köze lett volna az odesszai kikötő elleni csapásokhoz. A támadásról szóló első jelentések szombat reggel jelentek meg, miután pénteken aláírták az ukrán gabona három ukrán kikötőn át történő elszállításáról szóló megállapodást. Kijev és Washington bírálta az orosz támadást, az ukránok azt hangsúlyozták, hogy a kikötőben gabona kiszállítására készülő hajó várakozott.