Zelenszkij cáfolja, hogy Liszicsanszk orosz kézen lenne

Azok után, hogy az oroszok bejelentették Liszicsanszk bevételét, Volodimir Zelenszkij egy, az ausztrál miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón állt ki, hogy cáfolja az értesüléseket.

Azok után, hogy az oroszok bejelentették Liszicsanszk bevételét, Volodimir Zelenszkij egy, az ausztrál miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón állt ki, hogy cáfolja az értesüléseket. Mint fogalmazott, a városban jelenleg is harcok dúlnak, de nem lehet olyat kijelenteni, hogy a település orosz kézre jutott volna. Így állítása szerint annak a kijelentésnek sincs hitele, ami Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter száját hagyta el korábban, miszerint Liszicsanszk meghódításával az egész luhanszki régió felett átvették volna az uralmat az oroszok.

Zelenszkij a Guardian tudósítása szerint ugyanakkor maga is látja, valós veszély, hogy a megszállók végül megszerzik maguknak a várost.

Liszicsanszk elfoglalása lehetővé tenné Oroszország számára, hogy egész Luhanszkot az ellenőrzése alá vonja, és a keleti donbászi régióban folytatott hadjáratának részeként tovább nyomuljon nyugat felé Szlovjansz és Kramatorszk irányába.