Orosz vonaton távozik az ukrán gabona a Közel-Keletre

Egy orosz tisztviselő szerint elindultak az első gabonavonatok a Krím-félszigetre, hogy ott hajóra rakodják az ukrán gabonát, majd a Közel-Keletre vigyék azt.

Egy orosz tisztviselő szerint elindultak az első gabonavonatok a Krím-félszigetre, hogy ott hajóra rakodják az ukrán gabonát, majd a Közel-Keletre vigyék azt. Erről a Guardian közvetítésében olvastunk, bár a lap jelzi, nem tudja megerősíteni az információ hitelességét.

A forrás a megszállt Dél-Ukrajnában kinevezett orosz tisztviselő, név szerint Jevgenyij Balickij, aki az orosz Rosszija 24 csatornának elmondta, Törökországgal már szerződést is kötöttek a gabona egy részének átvételéről. Arról nem beszélt, mely közel-keleti országoknak jut még a gabonából. Oleg Krjucskov, egy krími orosz tisztviselő szerint Melitopol városából már meg is jött az első gabonavonat.

Érdemes hozzátenni, az ukrán fél jó ideje azzal vádolja az agresszor oroszokat, hogy kvázi ellopják Ukrajna gabonáját, azaz a megszállt területeken lévő gabonát eladják ők maguk.