Az oroszok szerint az Azovsztal védői meglengették a fehér zászlót

Az Index az orosz állami hírügynökségre hivatkozva arról ír, hogy orosz és ukrán katonák tárgyalásokat folytatnak egymással a mariupoli Azovsztalban, vélhetően a megadásról.

Az Index az orosz állami hírügynökségre hivatkozva arról ír, hogy orosz és ukrán katonák tárgyalásokat folytatnak egymással a mariupoli Azovsztalban, vélhetően a megadásról. A RIA Novosztyi szerint a donyecki szakadárok egyik parancsnoka arról számolt be, hogy hétfőn kilenc ukrán katona hagyta el fehér zászló alatt a létesítményt, hogy tárgyaljanak az oroszokkal. A hírügynökség szerint a tárgyalás azt követően kezdődött, hogy az Azovsztal újabb részeit foglalták el az oroszok.

Az oroszok értesüléseit nyomban cáfolta Mariupol polgármestere, Petr Andruscsenko, Telegramra írt üzenetében kijelentette, hogy álhír, hogy az ukránok fehér zázslóval jelentek meg. Azt viszont nem cáfolta, hogy a gyárat továbbra is hevesen bombázzák az oroszok.

Az acélgyárnál dúló harcokról az oroszok egy felvételt is közzétettek, ezen a donyecki  Vosztok-zászlóalj katonái láthatók, amint behatolnak a létesítmény területére.