Álruhában foghatták el Putyin legközelebbi ukrajnai szövetségesét

Volodimir Zelenszkij nemrég bejelentette, hogy az ukrán rendfentartó erők elfogták Putyin legfontosabb ukrajnai szövetségesét, Viktor Medvedcsukot.

Volodimir Zelenszkij nemrég bejelentette, hogy az ukrán rendfenntartó erők elfogták Vlagyimir Putyin legfontosabb ukrajnai szövetségesét, Viktor Medvedcsukot. Ez az államfő Telegram-fiókján közzétett üzenetből derült ki, ahol egy képet is megosztottak a bilincsbe vert oroszbarát oligarcháról.

UKRAINIAN PRESIDENCY / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Medvedcsuk a legnagyobb ukrán ellenzéki párt, az Ellenzéki Platform az Életért vezetője. Márciusban  ez volt az egyike azoknak a pártoknak, amelyek működését Zelenszkij felfüggesztette oroszországi kapcsolataik miatt. Az ukrán hatóságok ezután házi őrizetbe helyezték Medvedcsukot, de a pártvezető három nappal az orosz megszállás kezdete után megszökött. Holléte a mai napig ismeretlen volt.

Az ukrán bűnüldöző szervek hivatalos Twitter-fiókja valamivel később újabb képet tett közzé a Viktor Medvedcsukról. A bejegyzésben a Biztonsági Szolgálat azt írja, hogy Medvedcsuk az ukrán hadsereg egyenruháját viselte álruhaként.