Zelenszkij: mértéktelen gonoszság a Kramatorszk pályaudvar elleni támadás

Mértéktelen gonoszságnak minősítette Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Kramatorszk pályaudvar elleni orosz támadást.

Mértéktelen gonoszságnak minősítette Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Kramatorszk pályaudvar elleni orosz támadást. Az államfő szerint az orosz erők szándékosan támadtak civileket. Az Al-Jazreera újabb információja szerint a támadás halálos áldozatainak száma közben elérte az negyvenet. Az ukrán vasúttársaság vezetőjének közlése szerint pedig legalább két gyerek van a halottak között.

Kramatorszk polgármestere, Oleksander Honcsarenko azt mondta, hogy a támadás idején körülbelül négyezer ember tartózkodott az állomáson.

Zelenszkij az eset úgy nyilatkozott az oroszokról:

Hiányzik belőlük az erő és a bátorság, hogy szembeszálljanak velünk a csatatéren, ezért cinikusan pusztítják a civil lakosságot.

Szerinte ez a támadás olyan gonoszság, aminek nincsenek határai, és ha nem büntetik meg őket, ennek soha nem lesz vége. A finn parlamenthez intézett videóbejelentkezésében Zelenszkij később azt mondta, hogy a támadás idején nem tartózkodtak ukrán csapatok az állomáson.

Pavlo Kirilenko, Ukrajna donyecki régiójának kormányzója azzal vádolta az orosz erőket, hogy klaszterbombát vetettek be a vasútűllomás ellen – írja a Reuters. A kormányzó megosztott egy fényképet, amelyen több holttest látható a földön heverő bőröndök és egyéb poggyászok között.

(Guardian)