Videókon a Texasban és Oklahomában pusztító tornádók

Az USA középnyugati fertályát súlyos viharok tépázták meg, sérültek is vannak.
Kapcsolódó cikkek

Több erős tornádó csapott le Texas és Oklahoma államokra az Egyesült Államok középnyugati vidékén, ahol számos lakóépületet lerombolt, és a lakók közül sokan a romok alatt rekedtek – jelentette az AP kedden az MTI szerint. Az amerikai hírügynökség szerint Texas államban Austin és Dallas környékét, míg Oklahoma államban Kingston város környékét sújtotta leginkább a forgószél.

Kapcsolódó
Megdobált a tornádó egy teherautót Texasban
A sofőr szerencsére nem sérült meg.

Texasban hétfőn több tornádót is jelentettek a 35-ös autópálya mentén, különösen Austin külvárosából, Round Rock és Elgin településekről, illetve a Dallas-Fort Worth-től nyugat-északnyugati irányban fekvő területekről. Texasban legalább négy személy megsérült hétfőn.

A természeti katasztrófának számos sebesültje volt az Oklahoma déli részén fekvő Kingston térségében is, de halottakról nem érkezett hír – tudósított a Fox News hírtévé kedden. A helyszínen készült fényképek szerint a pusztító erejű tornádó nagyon sok házat földig rombolt, autókat fordított fel, és több kilométer távolságban szórta szét a törmeléket.

Oklahoma közlekedési minisztériuma kénytelen volt lezárni a US-70-es főútvonalat, amíg eltakarítják a törmeléket az úttestről – közölte a Fox News 25 Oklahoma City-beli helyi tévécsatorna. Az Oklahomai Vöröskereszt a kingstoni gimnáziumban ideiglenes szállást nyitott a fedél nélkül maradt lakosoknak. A viharos erejű szél várhatóan még kedden este eléri a szintén déli Louisiana és Mississippi államokat is.