Robbanás történt az egyik kijevi pályaudvar mellett

Orosz rakéta csapódott be szerda délután a kijevi déli pályaudvar közelében, ahonnan nők és gyerekek ezreit evakuálják – közölte az ukrán állami vasúttársaság, az Ukrzaliznyicja a Reutersszel.

Frissítünk!

Anton Herascsenko belügyminisztériumi tanácsadó szerda este azt írta a Facebookon, hogy valóban egy orosz rakéta okozta a robbanást, de azért, mert az ukrán légvédelem lelőtte azt. Szerencse, írta Herascsenko, hogy a roncs nem a városközpontra esett, az ugyanis beláthatatlan károkat okozott volna. Hozzátette, hogy a sérült hőelosztót valószínűleg reggelre megjavítják.

Orosz rakéta csapódott be szerda délután a kijevi déli pályaudvar közelében, ahonnan nők és gyerekek ezreit evakuálják – közölte az ukrán állami vasúttársaság, az Ukrzaliznyicja a Reutersszel. Az állomás épülete kisebb károkat szenvedett, és az áldozatok számát még nem tudni, a vonatok továbbra is közlekednek.

A Guardian ukrán kormányzati forrásra hivatkozva hozzátette, hogy a támadás következtében megsérülhetett egy nagy hőelosztó állomás, ami miatt az éjszakai fagyban fűtés nélkül maradhatnak Kijev egyes részei.