Donáth Anna: Orbán 12 éve nem veszi figyelembe a magyar emberek akaratát

Támogatjuk Ukrajnát, mondta el ukránul és magyarul egyaránt Kunhalmi Ágnes az ellenzék csütörtök esti tüntetésén.

Támogatjuk Ukrajnát, mondta el ukránul és magyarul egyaránt Kunhalmi Ágnes az ellenzék csütörtök esti tüntetésén. Az MSZP társelnöke szerint Putyin ugyanúgy megbízhatatlan, ahogy Orbán, egy perc alatt változtatják meg a véleményüket, és ez a nemzetközi politikában megengedhetetlen. Putyin kiírta magát a nemzetközi politikai rendből, szögezte le.

Tanulni kell abből minden európai vezetőnek, hogy ez a fajta nacionalizmus hova vezet. A magyar vezetőknek is tanulni kell

– fogalmazott.

A tüntetésen felszólalt Józan László kárpátaljai származású színész is, aki elmondta, félti a családját, rokonait, a barátait, azt a helyet, ahol a gyerekkorát töltötte. A színész szolidaritását fejezi ki minden Ukrajnában élő emberrel.

Elszámolással, tisztességes, becsületes kiállással tartozunk azokért, akik magyar ajkúként, ukrán területen háborútól fenyegetve élnek

– szögezte le Lukács László György, a Jobbik alelnöke. Lukács jelezte, Orbánnak és Putyinak választania kell, háború van-e vagy béke, és világosan ki kell mondani, hogy a magyarok a béke oldalán fognak maradni. Lukács szerint hazánkra óriási feladat vár, mert meg kell védeni a hazánkat azoktól az emberektől, akik most rossz szándékkal kelnek útra.

Donáth Anna ezt követően azt mondta: Orbán Viktor 12 éve nem veszi figyelembe a magyar emberek akaratát. „Az én generációm békében nőtt fel, számunkra elképzelhetetlennek tűnt, hogy háború törjön ki a szomszédos országban”, jelezte a Momentum elnöke. Erős, egységes Európa nem elképzelhető addig, hangsúlyozta, míg Orbán Viktor hatalmon van.