Egy virrasztáson és temetésen kilenc embert öltek meg Mexikóban

Az áldozatok között van egy tizenkét éves fiú is.

Kilenc embert ölt meg egy fegyveres banda Mexikóban, az áldozatok egy férfi halálát gyászolták, aki a múlt héten halt meg a börtönben – írja a BBC News helyi hatóságokra hivatkozva. A két támadásban egy tizenkét éves kisfiú és az apja is életét vesztette.

A támadók először egy magánházba rontottak be, ahol barátok és családtagok virrasztottak a múlt héten meghalt fegyenc lelki békéjéért. Ebben a támadásban két nőt és egy férfit lőttek agyon. Órákkal később a férfi temetésen is fegyveresek jelentek meg, ott további hat embert öltek meg.

A nyomozók és a helyi médiában megjelent hírek szerint nagyon valószínű, hogy mindkét támadás mögött ugyanaz a bűnözői csoport áll. A hatóságok ugyan nem hozták nyilvánosságra a fogvatartott nevét, akinek a temetését megtámadták, de az ügyészség azt közölte, hogy rabot múlt szerdán ölték meg a börtönben Chihuahua városában. A fogvatartott holttestét ezután visszaszállították Ciudad Juárezbe, hogy eltemessék. Ciudad Juárez Mexikó és az Egyesült Államok határán fekszik, és egyike azon mexikói városoknak, ahol országosan a legmagasabb a gyilkosságok aránya.

A tartományi ügyészség adatai szerint 2021-ben naponta átlagosan négy embert gyilkoltak meg a városban.

A régió főügyésze szerint a gyilkosságok többsége a helyi drogbandák közötti rivalizáláshoz köthető.