A falon keresztül lőttek agyon egy ágyban fekvő brit férfit Atlantában

Egy eltévedt golyó ölt meg egy angol asztrofizikust, aki az Atlantában élő barátnőjét látogatta meg.

Egy eltévedt golyó ölt meg egy angol asztrofizikust, aki az Amerikában élő barátnőjét látogatta meg. A golyó a falon keresztül hatolt át, és az ágyában találta el – közölték az amerikai hatóságok. A 31 éves Dr. Matthew Willsont a Surrey állambeli Chertsey-ből egyetlen lőtt sebbel a fején találták meg. A rendőrséget helyi idő szerint hajnali 2-kor hívták ki múlt vasárnap Atlanta Brookhaven nevű elővárosában lévő lakásához. A rendőrség szerint a lövöldözés feltehetően véletlenszerű cselekmény volt. Eddig nem történt letartóztatás.

A rendőrség szerint a Willsont eltaláló kóbor lövedék kevesebb mint 100 métert tett meg, és a lakás egyik külső falán keresztül hatolt be:

Úgy gondoljuk, hogy az egyik lakókomplexumban gondatlanul, céltalanul kezdtek lövöldözni, és a kóbor lövedék a két lakóparkot elválasztó erdőn keresztül jutott be a lakásba

– mondta a vizsgálatot vezető rendőrtiszt.

Dr. Willson azért tartózkodott Egyesült Államokban, hogy barátnőjét, Katherine Shepardot látogassa meg. A nő lakótársa elmondta a BBC-nek, hogy már tavaly ősszel is volt két hasonló lövöldözés a közelben, de eddig ez volt a leghosszabb.

A rendőrség tovább nyomoz az ügyben, és várja szemtanúk jelentkezését a lövöldözésről:

Annak ellenére, hogy úgy véljük, hogy véletlenszerű cselekmény volt, és teljesen meggondolatlanul sütötték el a lőfegyvert, mégis emberölésként közelítjük az ügyet

– mondták.