Donald Trump közleményt adott ki: beállt Orbán Viktor mögé az országgyűlési választásra

Az egykori amerikai elnök rendesen viszonozta Orbán Viktor korábbi hasonló támogatását.

Donald Trump egykori amerikai elnök viszonozva Orbán Viktor korábbi hasonló választási állásfoglalásait, támogató nyilatkozatot adott ki a magyar miniszterelnök mellett. Az Egyesült Államok volt elnöke a Save America nevű kampányszervezetén keresztül közleményt küldött ki újságíróknak, akik a Twitteren posztolták a levelet.

Trump a Hvg.hu által idézett rövid levélben azt írja Orbánról, hogy „szívből szereti hazáját, és biztonságot akar népének”.

A volt elnök nem fukarkodott a dicséretekkel, azt írta, hogy a választásra készülő miniszterelnök kizárólag jót tett a magyarokkal.

Hatalmas és csodálatos munkát végzett Magyarország védelmében, az illegális bevándorlás megállításában, a munkahelyteremtésben, a kereskedelemben, és meg kellene neki engedni, hogy folytassa a közelgő választáson is. Ő egy erős vezető, akit mindenki tisztel. Teljes mértékben támogatom őt és újraválasztását Magyarország miniszterelnöki posztjára

– áll a közleményben.

Orbán Viktor volt az első miniszterelnök, aki 2016-ban nyilvánosan is kiállt Trump mellett, 2019-ben pedig Washingtonban személyesen is találkoztak. A magyar vezetés 2020-ban is nyíltan támogatta Trumpot Joe Biden ellenében az amerikai elnökválasztás kampányában. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig személyes támadást is indított Biden ellen, a fia korrupciógyanúját emlegetve.