A finn miniszterelnöknő kocsmázni ment, pedig tudta, hogy az egyik kormánytag covidos

Sanna Marinnak nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie az óvintézkedések ellazázásáért.

Sanna Marin, Finnország miniszterelnöke nyilvánosan kért bocsánatot, amiért szombaton este kocsmázni ment, pedig kapcsolatba került egy Covid-19-esettel.

Sanna Marin néhány órával azután vetette bele magát a helsinki éjszakába, hogy kiderült, hogy a külügyminiszter tesztje pozitív lett.

A BBC híradása szerint a követendő protokollal kapcsolatban megoszlott a stáb véleménye, kezdetben azt mondták Marinnak, hogy nem kell karanténba vonulnia, mert be van oltva. Később azonban SMS-üzenetet küldtek neki, amelyben azt tanácsolták, hogy mégis maradjon otthon.

A 36 éves kormányfő azt mondta, hogy a társasági érintkezés kerülését tanácsoló SMS-t a munkahelyi telefonjára küldték, azt azonban otthon hagyta. Másnap, amikor meglátta az üzenetet, sürgősen Covid-tesztet kért, és az eredmény negatív lett.

A szociáldemokrata politikus hétfői Facebook-bejegyzésben sajnálatát fejezte ki, hogy nem vett elég komolyan a helyzetet. Azt írta, hogy úgy érzi, kétszer is ellenőriznie kellett volna az útmutatást, és alaposabb meg kellett volna ítélnie a helyzetet.