Alec Baldwin: Egy az egybillióhoz az esélye egy ilyen balesetnek

A színész a barátjának tartotta a lelőtt operatőrt.

Egy az egybillióhoz az esélye egy olyan halálos balesetnek, mint ami a Rust című film új-mexikói forgatásán történt

– mondta szombaton Alec Baldwin, aki első ízben nyilatkozott a sajtónak a történtekről. Hozzátette, támogatja, hogy korlátozzák a valódi fegyverek használatát a filmek, illetve a sorozatok forgatása során. Erről egy hazai forgatásokon dolgozó fegyvermester is beszélt lapunknak:

Kapcsolódó
Hogyan válhat gyilkos fegyverré egy kellékpisztoly?
Hibák és hiányosságok együttállása vezethetett oda, hogy Alec Baldwin kezében a múlt héten elsült egy kellékpisztoly, megölve ezzel a film operatőrét – mondja a 24.hu által megkérdezett filmes fegyverszakértő.

Baldwin beszélt arról is, hogy a barátjának tartotta Halyna Hutchins operatőrt, akire egy biztonságosnak tartott kellékfegyverből leadta a halálos lövéseket filmje forgatásán. Közölte, hogy a folyamatban lévő nyomozás miatt nem beszélhet az ügy részleteiről, de türelmetlenül várja a seriff irodájának beszámolóját a nyomozás eredményeiről.

A baleset a Rust című westernfilm forgatásán történt október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. A forgatás próbáján Baldwin fegyvere éles lőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket Halyna Hutchins operatőrre és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Egyelőre senki ellen sem emeltek vádat, és azt sem tudni, miként került éles lőszer a kellékfegyverbe.

A TMZ bulvárlap honlapján tette közzé a felvételt Baldwin nyilatkozatával. Alec Baldwin és felesége, Hilaria felszólította a paparazzókat, hogy tartsák tiszteletben magánszférájukat és ne kövessék őket lépten-nyomon – áll az MTI összefoglalójában.

Portrénk Alec Baldwinról
Amerika kedvenc komikusa lett, de többet senki nem fog nevetni rajta – mi lesz Alec Baldwinnal?
Alec Baldwin a hollywoodi élvonalban töltött évek után a tévében építette újra színészi karrierjét. Az új filmje forgatásán történt, végzetes baleset egy olyan sztár pályafutásának is véget vethet, aki az utóbbi években fél Amerikának okozott önfeledt perceket.