Bident figyelmeztették: újabb terrortámadás várható a következő napokban

A következő időszak a legveszélyesebb lesz Kabulban.

A következő napokban nagy valószínűség szerint újabb terrortámadás várható az afgán fővárosban – a BBC beszámolója szerint erre figyelmeztették Joe Biden amerikai elnököt.

A lap azt írja, a nemzetbiztonsági ülésen közölték Bidennel, hogy a várható támadás miatt minden lehetséges intézkedést megtesznek az amerikai személyek és mások védelme érdekében a kabuli reptéren.

A küldetés következő néhány napja az eddigi legveszélyesebb időszak lesz – mondta a meg nem nevezett és a BBC által idézett tisztviselő, hozzátéve, hogy az amerikai erők vizsgálják az Iszlám Állam lehetséges célpontjait. Az Iszlám Állam afganisztáni csoportja vállalta a csütörtöki kettős robbantást a kabuli reptéren, ahol legalább 170-en meghaltak.

Az elnököt arról is tájékoztatták, hogy minden fenyegetés ellenére az amerikai csapatok az augusztus 31-ai határidőig folytatják a kiürítéseket.

Kapcsolódó
Ez a robbantás tette teljes vereséggé az afganisztáni háborút
Joe Biden korábban azt mondta, az afganisztáni háború célja nem az államépítés volt, hanem a terroristák legyőzése, hogy többé ne támadhassák meg az Egyesült Államokat. Ehhez képest még az utolsó napokban is tucatnyi amerikai katona halt meg egy terrortámadásban, amelyet egy terrorszervezet hajtott végre.