Megfékezték az erdőtüzeket Törökországban

A lassan két hete pusztító katasztrófába eddig nyolc ember halt bele.

Törökországban keddre szinte teljesen sikerült megfékezni azokat az erdőtüzeket, amelyekből az elmúlt lassan két hétben legkevesebb kettőszázhetven ütött ki szerte az ország területén – írja az MTI az Anadolu török állami hírügynökségre hivatkozva.

A délnyugati Muğla tartomány két pontján folynak még oltási munkálatok, Milas és Köycegiz járásban. A köycegizi tűz tizenharmadik napja lángol. Levegőből és szárazföldről egyaránt igyekeznek megfékezni a lángokat. Az oltásban résztvevőket három repülőgép és tizennyolc helikopter is segíti.

Törökország ázsiai részén július 27-én lobbantak fel az első erdőtüzek, amelyek az üdülőövezeteiről híres Muğla és Antalya tartományban végezték a legnagyobb pusztítást. Csak Muğlában több mint 66 ezer hektár erdő vált a lángok martalékává, és csaknem 38 ezer embert kellett evakuálni az utóbbi két hétben. Törökország nyolcvanegy tartománya közül ötvennyolcban jelentettek erdőtüzeket.

A törökországi tűzvészek következtében eddig nyolcan haltak meg. Az oltási munkálatokat a hétvégén eső és lehűlés könnyítette. A tüzek keletkezésével összefüggésben nyomozás indult.