Katasztrófahelyzet Németországban: drámai fotók az elárasztott városokról

Legalább nyolcvan halálos áldozata van a Németország nyugati részén történt áradásoknak, és több tucat ember hollétéről nem tudni a hatóságok péntek reggeli összesítése szerint. Van, ahol teljes városokat árasztott el a víz. Galéria.
MTI/AP/DPA/Fred Müller - Villám csap a Berlini tévétoronyba 2021. július 14-én hajnalban.
MTI/AP/DPA/Alex Talash - Az árvízben félig elmerült autó parkol egy tűzoltóautó mögött a németországi Hagen településen 2021. július 14-én. Az éjszakai esőzések jelentős áradásokat okoztak Németország középső részén.
MTI/EPA/Sascha Steinbach - A pusztítás nyomai az Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartományban fekvő Bad Münstereifel településen történt áradásokat követően 2021. július 15-én. A hosszan tartó heves esőzés áradásokat, földcsuszamlásokat okozott Németország középső és nyugati országrészében.
MTI/AP/Michael Probst - A megáradt Majna folyó Frankfurtban 2021. július 15-én. A hosszan tartó heves esőzés áradásokat, földcsuszamlásokat okozott Németország középső és nyugati országrészében.
MTI/EPA/Sascha Steinbach - Tűzoltók homokzsákokkal erősítik meg a Düssel folyó partját Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány fővárosában, Düsseldorfban 2021. július 14-én. A hosszan tartó heves esőzés áradásokat, földcsuszamlásokat okozott Németország középső és nyugati országrészében.
MTI/EPA/Sascha Steinbach - A pusztítás nyomai a Rajna-vidék-Pfalz szövetségi tartományban fekvő Schuld településen történt áradást követően 2021. július 15-én. A heves esőzés és árvíz miatt összeomlott több ház, legkevesebb nyolc ember életét vesztette, nagyjából harminc ember hollétéről nem tudni.
MTI/AP/DPA/David Young - Csak a teteje látszik ki a vízből egy garázs előtt parkoló autónak Düsseldorfban 2021. július 14-én. Az éjszakai esőzések jelentős áradásokat okoztak Németország középső részén.
MTI/AP/DPA/Thomas Frey - Sárral, iszappal és hordalékkal teli étterem a Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Altenahr település temetőjében történt áradást követően 2021. július 15-én. Az özönvízszerű esőzés miatt az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartomány több térségében megáradtak a folyók és patakok, alámostak utakat, elöntöttek udvarokat, pincéket, házakat, helyenként egész településeket. A természeti katasztrófában megsemmisült számos lakóépület, és legkevesebb 42 ember életét vesztette.
MTI/AP/DPA/Harald Tittel - A medréből kilépett Kyll folyó vize hömpölyög egy utcán a németországi Erdorfban 2021. július 15-én. A hosszan tartó heves esőzés jelentős károkat okozott a térségben.
MTI/AP/dpa/Marius Becker - Feltorlódott járművek állnak egy autópályán, miután heves esőzések árvizet okoztak az Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartományban fekvő Erfstadt közelében 2021. július 15-én. A heves esőzés és árvíz miatt összeomlott több ház, legkevesebb nyolc ember életét vesztette, nagyjából harminc ember hollétéről nem tudni.
MTI/AP/DPA/Roberto Pfeil - Hordalékkal teli utca az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekvő Hagen városban 2021. július 15-én. Az özönvízszerű esőzés miatt az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartomány több térségében megáradtak a folyók és patakok, alámostak utakat, elöntöttek udvarokat, pincéket, házakat, helyenként egész településeket. A természeti katasztrófában megsemmisült számos lakóépület, és legkevesebb 42 ember életét vesztette.
MTI/AP/DPA/Roberto Pfeil - Vödörrel meri ki pincéjéből a vizet az áradások után egy asszony az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekvő Hagen városban 2021. július 15-én. Az özönvízszerű esőzés miatt az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartomány több térségében megáradtak a folyók és patakok, alámostak utakat, elöntöttek udvarokat, pincéket, házakat, helyenként egész településeket. A természeti katasztrófában megsemmisült számos lakóépület, és legkevesebb 42 ember életét vesztette.
MTI/AP/DPA/Christoph Reichwein - Drónnal készített légi felvétel a megáradt Ahr folyóról a Rajna-vidék-Pfalz szövetségi tartományban fekvő Schuld településen 2021. július 15-én. A heves esőzés és árvíz miatt összeomlott több ház, legkevesebb nyolc ember életét vesztette, nagyjából harminc ember hollétéről nem tudni.
MTI/AP/DPA/David Young - Bokáig érő vízben gyalogol egy asszony Düsseldorfban 2021. július 14-én. Az éjszakai esőzések jelentős áradásokat okoztak Németország középső részén.
MTI/AP/Michael Probst - Vasúti szerelvény rekedt a Kyll folyó megáradt vizében a Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Kordel településen 2021. július 15-én. Az özönvízszerű esőzés miatt az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartomány több térségében megáradtak a folyók és patakok, alámostak utakat, elöntöttek udvarokat, pincéket, házakat, helyenként egész településeket. A természeti katasztrófában megsemmisült számos lakóépület, és legkevesebb 42 ember életét vesztette.
MTI/AP/DPA/Thomas Frey - A pusztítás nyomai a Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Altenahr településen történt áradásokat követően 2021. július 15-én. Az özönvízszerű esőzés miatt az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartomány több térségében megáradtak a folyók és patakok, alámostak utakat, elöntöttek udvarokat, pincéket, házakat, helyenként egész településeket. A természeti katasztrófában megsemmisült számos lakóépület, és legkevesebb 42 ember életét vesztette.
MTI/AP/DPA/Bernd M'rz - Víz hömpölyög egy utcán a szászországi Seblitz településen 2021. július 14-én. Az éjszakai esőzések jelentős áradásokat okoztak Németország középső részén.
MTI/AP/DPA/Christoph Reichwein - Drónnal készített légi felvétel a megáradt Ahr folyóról a Rajna-vidék-Pfalz szövetségi tartományban fekvő Schuld településen 2021. július 15-én. A heves esőzés és árvíz miatt összeomlott több ház, legkevesebb nyolc ember életét vesztette, nagyjából harminc ember hollétéről nem tudni.
MTI/AP/DPA/Nicolas Armer - A megáradt Aisch folyó felhabosodott vize egy hídon a németországi Lauf településen 2021. július 14-én. Az éjszakai esőzések jelentős áradásokat okoztak Németország középső részén.
MTI/AP/DPA/Andre Maerz - Szakadó esőben araszolnak autósok egy vízben álló utcán a szászországi Jöhstadt településen 2021. július 14-én. Az éjszakai esőzések jelentős áradásokat okoztak Németország középső részén.