Tengerbe zuhanhatott az eltűnt orosz repülőgép, gyerekek is voltak a fedélzeten

A mentők azonosították a baleset helyszínét, hajók is részt vesznek a keresésében.

Feltehetően a tengerbe zuhant az az orosz repülőgép, ami 28 emberrel a fedélzetén tűnt el a radarról kedd reggel Kamcsatka fölött – írta a RIA Novosti orosz hírügynökség. Cikkük szerint a mentők azonosították a baleset helyszínét.

Az eddigi információk szerint az An-26 típusú repülőgép 22 utassal – köztük két gyerek is – és 6 fős személyzettel a fedélzetén elmulasztotta a menetrend szerinti kommunikációt, miközben Petropavlovszk-Kamcsatszkij városából Palana felé repült. Az orosz hírforrás szerint utóbbi település vezetője, Olga Mokhireva is a gépen volt.

Az orosz hatóságok először két helikoptert és egy repülőgépet küldtek az eltűnt repülő keresésére, annak tervezett útvonalán. Később hajók is becsatlakoztak a keresésbe.

Kiderült az is, hogy a hatóságok büntetőeljárást indítottak a közlekedésbiztonsági szabályok megsértése miatt, és a repülőgép üzemeltetése miatt, ám a helyi hatóságok szerint a repülőgép érvényes légialkalmassági bizonyítvánnyal rendelkezik, és a személyzet átesett a repülés előtti ellenőrzésen.