Összeomlott egy gyalogoshíd Washingtonban

Összeomlott egy autópálya felett átívelő gyalogoshíd szerdán az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban, öt ember megsérült, őket kórházba
Kapcsolódó cikkek

Összeomlott egy autópálya felett átívelő gyalogoshíd szerdán az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban, öt ember megsérült, őket kórházba szállították.

A forgalom órákig akadozott. A baleset – helyi idő szerint – nem sokkal dél előtt történt a 295-ös autópálya mentén Washington északkeleti részén.

A nyomozók úgy vélik, hogy egy teherautó ütközött a hídnak, ez okozta a szerkezet összeroppanását – jelentette ki Chris Geldart, a közbiztonságért felelős polgármester-helyettes. A tisztviselő hozzátette, hogy a kórházba szállított öt embernek nem volt életveszélyes a sérülése.

A helyszínre több tűzoltóegység vonult ki. Az autópályán betondarabok és egyéb törmelékek szóródtak szét, a forgalmat péntek késő estig mindkét irányban lezárták.

A helyszínen készült videofelvételen látható volt, hogy a megsérült híd elemei rázuhantak egy teherautóra, amelyből gázolaj szivárgott az úttestre. Két további jármű is megrongálódott a balesetben.

Muriel Bowser polgármester elmondta, hogy a közelmúltban nem érkezett jelentés arról, hogy szerkezeti problémák merültek volna fel a híddal kapcsolatban, amelyet utoljára februárban ellenőriztek.