Felébredt az ötéves kisfiú, aki az egész családját elvesztette az olasz felvonóbalesetben

Ő a tragédia egyetlen túlélője. Apja menthette meg az életét.
Kapcsolódó cikkek

Felébredt és hamarosan lekerülhet az intenzív osztályról az az ötéves kisfiú, aki a szüleit, a testvérét és a nagyszüleit is elveszítette a múlt hétvégén történt olaszországi felvonótragédiában, közölte az őt ápoló kórház csütörtökön.

A Guardian cikke szerint Eitan Biran kritikus állapotban került kórházba. A felvonóbalesetben 14 ember veszítette életét, köztük a gyermek összes közeli hozzátartozója. 13 utas a helyszínen meghalt, Eitant és egy másik gyermeket kórházba vittek. Utóbbi később belehalt sérüléseibe.

A torinói Regina Margherita szóvivője közölte, a fiú már beszélt a nagynénjével. Kezelésre szorul, hiszen mellkasi és hasi sérüléseket szenvedett, valamint végtagjaiban törések keletkeztek a zuhanás következtében.

Az orvosok úgy vélik, hogy az izraeli származású Eitan életét az édesapja menthette meg, a férfi ugyanis valószínűleg a férfi magához szorította a gyermekét.

A verbaniai főügyész a napokban ideiglenesen három személyt tartóztatott le az olaszországi felvonótragédia ügyében, köztük Luigi Nerinit, az üzemeltető cég vezetőjét. A három letartóztatott férfi beismerte, hogy manipulálták a felvonó vészfékrendszerét, a kabin a koronavírus miatti leállást követő újraindítása óta enélkül működött. Az olasz sajtó szerint a három férfi tudatosan iktatta ki a rendszert, amely megakadályozhatta volna, hogy a kabin visszacsússzon a kötélen és a pilonnak csapódjon.