Kilakoltatása után 12 évvel visszatért egykori lakásába egy romániai férfi, és megölte az ott dolgozó munkásokat

Rátörték az ajtót, de mindkét férfit megkéselte, az egyik a helyszínen, a másik a kórházban halt meg.

Egy 60 éves romániai férfi halálra késelt két munkást egy panellakásban, ahonnan 12 évvel korábban lakoltatták ki – írja a Főtér.ro.

A két áldozat épp a moldvai Oneşti településen található lakás felújításán dolgozott, amikor megjelent a dühös férfi, aki hívta fel a rendőrséget, hogy fogva tartja a két szakmunkást, és végezni fog velük, ha nem kaphatja vissza a régi otthonát.

A rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre – a tömbház előtti utcát teljesen lezárták –, de amikor betörték a tömbházlakás bejárati ajtaját, a férfi már megkéselte az áldozatait, egyikük a helyszínen, a társa a kórházban halt meg. Az elkövetőt lábon és kézen lőtték, majd őt is kórházba szállították.

A rendőrség hétfő este 24 órára őrizetbe vette a férfi feleségét is, miután kiderült, hogy a túszdráma és a gyilkosságok idején ő maga is abban a panelházban tartózkodott, ahol a bűncselekmény történt. A nő táskájában ugyanolyan műanyag gyorskötözők voltak, mint amilyenekkel a két munkás kezét is megkötötték.