Vasárnap ismét utcára hívják Navalnij híveit Oroszországban

Miután múlt szombaton az Oroszország-szerte zajló tömegtüntetéseken több mint háromezer embert vettek őrizetbe.

A múlt szombati Oroszország-szerte zajlott tömegtüntetések után vasárnapra ismét utcára vonulhatnak a letartóztatott ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij szimpatizánsai. Navalnij egyik ügyvédje, Leonyid Volkov hétfőn a twitteren hirdette meg a következő országos demonstrációt – szúrta ki a 444.hu.

A múlt szombaton országszerte tízezrek vonultak utcára, dacolva a hatósági tiltással és az erőszakszervezetek brutális fellépésével. A szombati tiltakozásokon ezreket vettek őrizetbe, és rendkívüli brutalitással léptek fel a tiltakozókkal szemben.

Közel 100 orosz városban voltak tüntetések. Azt mértékadó híradások mind kiemelik, hogy ez volt a legnagyobb megmozdulás az elmúlt években Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. A politikai megmozdulások elleni hatósági fellépés megfigyelésére szakosodott OVD-Info szerint 3100 tüntetőt vettek őrizetbe, csak a fővárosban 1200-at.

Előállították Navalnij feleségét is, és az ellenzéki politikus egyik ügyvédjét, Ljubov Szobolt is megragadták és elvitték a rendőrök.

Kapcsolódó
Videón az orosz rohamrendőrök intézkedése az ellenzéki tüntetők ellen
Több ezres tüntetések vannak országszerte, helyi hírek szerint kora délutánra 330 embert állítottak elő, köztük Julia Navalnaját is.