Ausztriában támogató kampány indul a koronavírus elleni védőoltásról

A felvilágosítást azért kezdik, hogy eloszlassák az aggályokat az oltással kapcsolatban. Sokan ugyanis nem akarnak egyelőre az oltást kérni Ausztriában.  

Ausztriában neves orvosprofesszorok és járványügyi szakemberek részvételével felvilágosító kampány indult hétfőn a koronavírus elleni védőoltásról – írja a távirati iroda.

A kampány célja egyfelől, hogy hiteles szakemberek segítségével növeljék a lakosság ismereteit és bizalmát a különböző, már engedélyezett – és a jövőben engedélyezésre váró – oltóanyagokról, másfelől, de éppen ezzel összefüggésben, hogy növeljék az oltási hajlandóságot.

Az “Ausztria olt” címet viselő kezdeményezés az Osztrák Vöröskereszt szervezésében és a kormány támogatásával indult, és a következő hetekben, hónapokban folyamatosan hiteles információkkal kíván hozzájárulni ahhoz, hogy eloszlassák az emberek aggodalmait, félelmeit, bizonytalanságát a védőoltással kapcsolatban. A kampány résztvevői – neves orvosprofesszorok és járványügyi szakemberek – rádiós és televíziós spotokban, újságokban, internetes felületeken, és minden lehetséges módon kiállnak az Ausztriában forgalomba kerülő koronavírus elleni oltóanyagok biztonsága, hatékonysága és fontossága mellett.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1536 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 382 258 esetet regisztráltak. A fertőzés okozta betegség szövődményeibe az elmúlt napon 24-en haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 6747-re emelkedett.

Kiemelt kép: Bécs, 2020. november 16. Emberek sétálnak a bécsi Kärntnerstrasséban 2020. november 16-án. Másnaptól az osztrák kormány a koronavírus-járvány miatt újabb korlátozó intézkedéseket vezet be: egész napra kiterjeszti a kijárási korlátozást, továbbá bezárnak és digitális oktatásra állnak át az iskolák, valamint csak a létfontosságú árucikkekkel kereskedő üzletek maradhatnak nyitva.
MTI/EPA/Christian Bruna