Kórházba vitték a koronavírusos Böjte Csabát

A ferences szerzetes maga közölte, hogy állapota stabil, biztonságban érzi magát.

Böjte Csaba hétfőn a Facebookon közölte, hogy koronavírusos, sokat köhög, fáradtabb, mint máskor. Közölte, nem mehet emberek közé, nem tarthat misét, de kérte a kollégáit, korábbi elmélkedéseit adják közre minden este.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke szerdán orvosai kérésére a következő üzenetet fogalmazta meg.

Nehezemre esik a beszéd. Most pihennem kell, ezért visszavonulok egy pár napra. Szívesen válaszolok levelekre, SMS-re, de telefont hívást egy pár napig nem fogadok! Megértéseteket köszönöm, szeretettel, Csaba t.

Most egy Böjte Csaba oldalára feltöltött bejegyzés alapján a  Maszol.ro azt írt, a szerzetest egy budapesti kórházba szállították. A bejegyzést Frigyesy Ágnes Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró, fotóriporter, a Budapesti Székely Kör elnöke írta. A hírt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg, közleményt nem adtak ki a ferences szerzetes egészségi állapotáról.

Frissítés!

Közben maga Böjte Csaba erősítette közösségi oldalán, hogy valóban kórházban van és egy ideig marad, de stabil az állapota, biztonságban érzi magát. Imádkozik

mindazokért kik gondoskodó szeretettel a betegek mellett állnak!
Sokan kérdezik, hogy a Megváltónk által meghirdetett szeretet parancs hol van a mai társadalomban? Egy ilyen fellengzős kérdésre, csak annyit mondok, hogy közegészségügy, de mondhatnák közoktatást is, vagy közbiztonságot is, közvilágítást és még sok életünket meghatározó Krisztusi szeretet parancsból kinőtt kezdeményezésre!
Istenben bízó lélekkel, mindenért hálát adva, Csaba t.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu