Megérkeztek az első előzetes felmérések

Az első szavazókörök zárása előtt már több mint 102 millió amerikai adta le a szavazatát levélben, ami minden korábbi rekordot megdöntött. A CNN

Az első szavazókörök zárása előtt már több mint 102 millió amerikai adta le a szavazatát levélben, ami minden korábbi rekordot megdöntött.  A CNN értesülései szerint a következő kérdések foglalkoztatják az amerikai választókat – a zárójelben látható százalék azt mutatja, hogy a megkérdezettek milyen arányban említették az adott területet az első helyen:

Azt is megkérdezték a választóktól, hogy ha két téma közül kell választani, melyiket tartják fontosabbnak: a koronavírus-járvány kezelését, vagy a gazdaság újraépítését. Az eredmények szerint a választásra jogosult amerikaiak 52 százaléka a járványügyi védekezést nevezte elsődleges prioritásnak, mígy 42 százalék a gazdaság helyreállítását érzi lényegesebbnek.

Csaknem fele-fele arányban oszlanak meg azok, akik szerint a Trump-kabinet a koronavírus járványt jól kezelte (48%), illetve azok, akik szerint borzasztóan (51%).

Az első szavazókörök éjfélkor zárnak az USA keleti partján, onnantól várhatóak az eredmények.