Kim Dzsongunnak nincsenek egészségi problémái, bár nyolc év alatt 50 kilót hízott

Egy dél-koreai képviselő beszélt a 36 éves diktátor állapotáról hírszerzési információk alapján.

Nincs egészségi problémája Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek, eltekintve attól, hogy túlsúlyos, és nyolc év alatt ötven kilót hízott – közölte kedden a dél-koreai parlament egyik képviselője hírszerzési információkra hivatkozva.

A szolgálat feltételezi, hogy betegségnek nincs jele, csupán az elhízásnak, mivel a diktátor testsúlya most 140 kilogramm. Nyolc évvel ezelőtt, 2012 augusztusában még 90 kilós volt. Ez alapján évente 6-7 kilóval lett nehezebb – osztotta meg a sajtóval a dél-koreai képviselő.

A titkosszolgálat szerint a vezető túlsúlyossága nem jelent különösebben veszélyt egészségére, mivel még elég fiatal, 36 éves. A hírszerzés ugyanakkor úgy tudja, hogy Kim Dzsongunt idén tarsalis alagút szindrómával kezelték, amely fájdalommal, a lábujjak, a talp, a boka zsibbadásával jár, egyben járási nehézséget okoz.

Az észak-koreai vezető április 11-e és május 2-a között nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Hosszú ideig tartó hiányzása miatt olyan híreszteléseknek láttak napvilágot, hogy beteg. Húsz nappal később azonban megjelent és felkeresett egy műtrágyát előállító gyárat.

Kiemelt kép: Bloomberg via Getty Images