Beszélgetni próbált egy szarkával, súlyos szemsérülés lett belőle

Egy ausztrál férfi szabadtéren akarta elfogyasztani az ebédjét, de közben súlyosan megsebesítette egy madár.

Repülővel kellett kórházba szállítani egy 68 éves ausztrál férfit, aki ebédhez készülődve egyoldalú beszélgetésbe elegyedett egy szakával. James Glindemann a Melbourne-től 200 kilométerre fekvő Sale nevű településen egy kínai étteremben vásárolt magának ételt, amit szabadtéren akart elfogyasztani, a Guardian beszámolója szerint ekkor támadta meg a madár.

Glindermann elmondása szerint a szarka leszállt a járdára, és a férfit bámulta, ezért ő beszélni kezdett hozzá. Megkérdezte például a madártól azt is, hogyan érzi magát.

Amikor azonban nem figyelt rá, mert épp egy egyik műanyagdobozt nyitotta ki, a madár hirtelen rátámadt. A szarka a Glindermann arcát és bal szemét csipkedte. A férfi ekkor arra gondolt, hogy az állat azért válhatott agresszívvá, mert nem dobott neki az ételből. Ezzel is megpróbálkozott, de a válasz egy újabb roham volt, amelyben már a jobb szemét támadta a madár.

Glindermann nem érezte komolynak a sérüléseit, de meghátrált, és az ételt otthagyva a kocsija felé vette az irányt. Menetközben azonban hirtelen romlani kezdett a látása, ezért mentőt hívott. Mint kiderült, komoly orvosi beavatkozásra volt szükség, hogy megmentsék a látását.

A környéken nem ez volt az első madártámadás. A szarkák évente mintegy 60 esetben okoznak sérülést embereknek. Szakértők szerint az idei szezon rosszabb lehet az átlagnál, mert a madarakat ugyanis megzavarhatja a járványveszély miatt köztelezővé tett maszkviselés. A szarkák – bár ez Glindermann esetére éppen nem volt igaz – rendszerint azokat az embereket támadják, akiket veszélyesnek tartanak.